ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال لایه اول چیست و بهترین ارزهای لایه اول کدام است؟

فناوری بلاکچین دارای یک سری زیرساخت‌های اساسی است که برای ساخت و انتقال دارایی‌های دیجیتال استفاده می‌شوند. در واقع این ارزها پایه‌های اکوسیستم‌های پیچیده و سیستم‌های غیرمتمرکز هستند و از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. به گفته کارشناسان بازار کریپتو بهترین ارزهای لایه اول شامل سولانا، آوالانچ، کاسپا و بیت کوین هستند. این ارزها علاوه بر تمرکز روی انتقال دارایی‌ها در توسعه قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز نقش مهمی را ایفا می‌کنند. در این مقاله از اینوکس سعی داریم تا بهترین ارزهای لایه اول را به طور کامل با شما بررسی خواهیم کرد.

معرفی ارز دیجیتال لایه اول

ارزهای دیجیتال لایه اول در واقع پایه و اساس شبکه‌های بلاکچین هستند و تمامی تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند روی این لایه ثبت و نهایی می‌شوند‌. ارزهای لایه دوم با قابلیت مقیاس پذیری و افزایش سرعت تراکنش‌ها روی بلاکچین‌های موجود ساخته شده این در حالی است که ارزهای لایه اول شامل شبکه‌های مستقل دارای مکانیزم‌های اجماع و مدل‌های امنیتی خاص خودشان هستند.

بهترین ارزهای دیجیتال لایه اول

هر کدام از ارزهای لایه اول دارای ویژگی‌های خاص خودشان هستند. شما با توجه به هدف و نیازتان می‌توانید آن‌ها را انتخاب کرده و در صرافی‌های معتبر به معاملات آن‌ها بپردازید. در زیر به بهترین ارزهای پایه اشاره شده است:

در این مورد بخوانید: بهترین ارزهای لایه دوم اتریوم برای سرمایه گذاری + مزایای هر یک

لیست بهترین ارزهای لایه اول

سولانا (SOL)

سولانا را در سیستم بلاکچین به عنوان یکی از بهترین ارزهای لایه اول با توان عملیاتی بالا و هزینه‌های تراکنش‌های پایین می‌شناسند. این ارز یکی از بهترین ارزهای لایه اول محسوب می‌شود. به علت مکانیسم نوآورانه، اثبات تاریخچه به همراه اثبات سهام باعث افزایش سرعت و کارایی بسیار بالا می‌شود و همین عامل باعث شده یک انتخاب بسیار خوب برای برنامه‌های غیرمتمرکز باشد.

از ارز SOL به طور کلی جهت پرداخت هزینه‌های تراکنش‌ها و همچنین اجرای قراردادهای هوشمند در بلاکچین سولانا استفاده می‌کنند. همچنین این ارز پایه از طریق اعتبارسنجی‌ها و نماندگان برای ایمن سازی شبکه توسط مکانیسم اجماع استفاده می‌گردد. توجه داشته باشید که به تازگی سولانا از XRP پیشی گرفته و به پنجمین ارز دیجیتال با ارزش از لحاظ ارزش بازار تبدیل شده است.

در سال 2023، اکوسیستم پیشرفت‌های چشمگیری داشته و به همین دلیل توانسته جایگاه خود را در حوزه‌های ارزهای دیجیتال مستحکم کند. توسعه Firedancer، یک پیشرفت بزرگ جهت اعتبارسنجی با هدف افزایش بی‌سابقه سرعت تراکنش محسوب می‌شود. ادغام موفقیت‌آمیز هلیوم روی پلتفرم سولانا در سال 2022 نشان دهنده‌ پشتیبانی قوی از سیستم‌های غیرمتمرکز است.

در این مورد بخوانید: آینده ارز سولانا: پیش بینی قیمت سولانا در سال ‌های 2025 تا 2030

آوالانچ

شبکه آوالانچ یکی از بهترین رمزارزهای لایه اول بوده که از خصوصیات آن می‌توان به کارایی خوب و مقیاس‌پذیری بالا اشاره کرد. این ارز برای برنامه‌های غیرمتمرکز و شبکه‌های بلاکچین  سفارشی طراحی شده است. ارز آواکس به علت سرعت پردازش بالای تراکنش‌ها و نهایی شدن تراکنش در کم‌تر از دو ثانیه، محبوبیت بسیار زیادی دارد. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این کوین پایه می‌توان به مکانیسم اجماع اختصاصی، ترکیب عناصر اجماع کلاسیک، ترکیبی قدرتمند از امنیت، مقیاس‌پذیری و تمرکززدایی اشاره کرد که همین ویژگی‌ها باعث شده تا یک بازیگر قدرتمند در فضای بلاک‌چین تلقی شود.

ارز AVAX برای پرداخت هزینه‌های تراکنش، ایمن‌سازی شبکه توسط اشتراک‌گذاری، مشارکت در مکانیسم اجماع و به عنوان یک واحد اساسی پرداخت در سراسر زیرشبکه‌های متعدد در این اکوسیستم قابل استفاده است. در سال 2023 ارز آوالانچ که یکی از بهترین ارزهای لایه اول است، رشد قابل توجهی داشت. در حالی‌که این ارز افزایش قیمت را هم تجربه کرد و توانست ارزش فعالیت‌های معاملاتی خود را نیز بالا ببرد. این ارز یکی از بهترین ارزهای پایه بوده که رکورد جدیدی را با  3.07 میلیون تراکنش ثبت کرد که این رکورد نشان دهنده پذیرش رو به رشد شبکه است.

آوالانچ لایه دوم

Kaspa

ارز کاسپا یک شبکه بلاکچین غیرمتمرکز محسوب می‌شود که از مکانیزم اجماع جدیدی به نام GHOSTDAG  استفاده می‌کند. همین مکانیزم باعث پردازش سریع تراکنش‌ها و مقیاس پذیری می‌شود.

نقاط قوت این شبکه در نرخ بلوک بالا و نهایی شدن در کم‌ترین زمان ممکن است. همین نقطه قوت باعث ایجاد شبکه‌ای بسیار سریع‌تر و مقیاس‌پذیرتر نسبت به معماری‌های بلاکچین سنتی می‌شود. کوین کسپا (KAS) در ابتدا جهت پرداخت هزینه تراکنش داخل شبکه و تحت عنوان وسیله‌ای جهت تبادل و تقویت فعالیت‌های اقتصادی شبکه و همچنین تشویق استخراج کنندگان جهت ایمن کردن سیستم قابل استفاده بود.

در سال 2023، کاسپا به عنوان یک ارز دیجیتال نوظهور پیشرفت چشم گیری را در اکوسیستم خود تجربه کرد. تغییر تکامل به اجماع  Dag Knight، تکامل پروتکلGHOSTDAG، نشان دهنده کارایی این ارز پایه بود. همچنین توانست سرعت تراکنش‌ها و تاییدیه را افزایش دهد. با هدف افزایش بی‌سابقه تراکنش‌ها و بلوک، توسعه کیف پول موبایلی با کارایی بالا انجام شد که تقاضا را برای راه‌حل‌های ارز دیجیتال سازگار با موبایل برآورده کند. کاسپا همچنین توانست تعداد بلاک‌ها و تراکنش‌های پردازش شده را در هر ثانیه‌ افزایش دهد.

در این مورد بخوانید: آینده ارز Kaspa: پیش ‌بینی قیمت ارز کاسپا برای سال‌های 2025 تا 2030

کاسپا لایه دوم

معروف ترین و بهترین ارزهای لایه اول بیت کوین

بیت کوین یکی از بهترین ارزهای لایه اول و پیشگام در ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. بیت کوین (BTC)  اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز بوده که در سال 2009 توسط یک فرد یا گروه ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو روی کار آمد. مهم‌ترین مزیت آن فناوری پیشگام بلاکچین بوده که امنیت و تغییرناپذیری بالایی را ارائه می‌دهد. این ارز شناخته‌‌شده‌ترین و وسیع‌ترین ارز رمزنگاری شده محسوب می‌شود که ذخیره کننده ارزش و وسیله مبادله است.

عمدتا بیت کوین برای پرداخت‌های دیجیتالی و سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیت کوین را به علت عرصه محدود ۲۱ میلیونی و ماهیت غیرمتمرکز، به عنوان طلای دیجیتال تلقی می‌کنند. هر‌ چهار سال یک‌بار نصف شدن بیت کوین اتفاق می‌افتد که پاداش گره‌ها را کاهش می‌دهد و همچنین باعث کاهش بیت کوین‌های استخراج شده می‌شود.

ارز تون کوین (TON)

ارز تون کوین ابتدا توسط بنیان‌گذاران تلگرام، نیکولای و پاول دوروف معرفی و راه‌اندازی شد و یک بلاکچین  لایه 1 غیرمتمرکز بوده که هدف آن مقیاس پذیری بالا و کاربرپسندی است. این بلاکچین لایه یک روی یک ساختار چند سطحی عمل می‌کند که شامل اشتراک‌گذاری جهت افزایش کارایی و مدیریت حجم بالایی از تراکنش‌ها می‌شود.

ارز اینترنت کامپیوتر

اینترنت کامپیوتر (ICP) یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین  بوده که توسط بنیاد DFINITY گسترش پیدا کرده و هدف آن توسعه قابلیت‌های بلاکچین سنتی با امکان میزبانی قراردادهای هوشمند و کل سیستم‌های نرم افزاری روی زنجیره است. از جمله نقاط قوت این پلتفرم این است که توان عملیاتی تراکنش‌ها و مقیاس پذیری بالایی دارد.

بهترین ارزهای لایه اول اینترنت کامپیوتر

Sei (SEI)

یکی دیگر از بهترین ارزهای لایه اول ارز Sei بوده که در ابتدا برای برنامه‌های DEFI طراحی شده و یک محیط پر سرعت و کارآمد را جهت انجام معاملات و تراکنش‌های مالی ارائه می‌کند. ‌از جمله مزایای این بلاکچین می‌توان به تمرکز روی عملکرد مناسب دفترچه سفارش و ادغام موتورهای تطبیق بومی اشاره کرد. همچنین توکن SEI در درون اکوسیستم جهت کارمزد تراکنش‌ها، مشارکت در حاکمیت شبکه و برای اهداف سهام قابل استفاده است و نقش مهمی را در راه‌اندازی و حفظ شبکه ایفا می‌کند.

سویی (SUI)

سویی یک پلتفرم بلاکچین جدید بوده و با هدف افزایش توان عملیاتی و مقیاس پذیری بالا طراحی شده است و روی فعال کردن طیف وسیعی از برنامه‌های غیر متمرکز با عملکرد سریع و کارآمد فعالیت می‌کند. از جمله مزایای آن می‌توان به استفاده از زبان برنامه‌نویسی Move و مکانیزم اجماع نوآورانه اشاره کرد. این قابلیت‌ها جهت رسیدگی به تعداد زیادی از تراکنش‌ها با هزینه‌های کم به عنوان USPهای آن تمرکز می‌کنند. توکن SUI را می‌توان در داخل اکوسیستم برای کارمزد تراکنش‌ها، شرکت در حاکمیت شبکه و برای سایر اهداف سودمند از طریق گسترش شبکه استفاده کرد.‌

در این مورد بخوانید: آینده ارز سویی: پیش‌ بینی قیمت sui در سال‌ های 2025 تا 2030

ارز آپتوس

آپتوس یکی از بهترین ارزهای لایه اول بوده و از طریق تمرکز روی مقیاس پذیری بالا با قابلیت اطمینان و استفاده برای برنامه‌های غیرمتمرکز گسترش پیدا کرده است. از جمله مزایای آن می‌توان به استفاده از زبان برنامه نویسی Move جهت توسعه قراردادهای هوشمند ایمن و انعطاف پذیر اشاره کرد. توکن APT در ابتدا برای کارمزد تراکنش در شبکه Aptos با هدف شرکت در حاکمیت شبکه و اهداف سهام جهت ایمن سازی شبکه به کار برده می‌شد.

بهترین ارزهای لایه اول آپتوس

خلاصه بهترین ارزهای لایه اول با اینوکس

در این مقاله از اینوکس خواندید که ارزهای لایه اول بستری برای دنیای ارزهای دیجیتال هستند و نقش مهمی را در امنیت، غیرمتمرکز بودن و تعامل شبکه‌های بلاکچین ایفا می‌کنند. بهترین ارزهای لایه اول هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. به طور مثال ارز پایه آوالانچ دارای کارایی بالا و مقیاس پذیری است. ارز کاسپا روی پردازش سریع تراکنش‌ها و نهایی شدن در کم‌ترین زمان ممکن تمرکز دارد.

همه این ویژگی‌ها باعث شده تا این ارزها بتوانند در آینده ارزهای دیجیتال نقش مهمی داشته باشند و آن را تضمین کنند. شما می‌توانید در صرافی‌های معتبر از جمله اینوکس به خرید و فروش این ارزها بپردازید.

سوالات متداول

ارزهای پایه یا ارز لایه اول چیست؟

ارز لایه اول به ارزهایی گفته می‌شود که روی بلاکچین‌های پایه‌ای فعالیت دارند و تمامی تراکنش‌ها روی آن‌ها انجام‌ می‌شوند.

ارز لایه اول با لایه دوم چه تفاوتی دارد؟

ارزهای لایه اول در واقع سیستم بلاکچین اولیه است روی ساخت و انتقال تراکنش‌ها تمرکز دارد. درحالی‌که ارزهای لایه دوم روی بلاکچین‌های موجود ساخته شده و هدف آن بهبود مقیاس پذیری است.

بهترین ارز دیجیتال لایه اول کدام است؟

ارزهای دیجیتال لایه‌های اول هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را داشته و دارای مزایای متفاوتی هستند. شما باید با توجه به هدفتان این ارزها را انتخاب کنید.

منبع
kucoin

محمد فتاحی

رمزارزها بخشی از زیربنای اقتصادی آینده هستند. به عنوان پژوهشگری که سال‌ها روندهای فناوری مالی را دنبال کرده‌ام، نوشتن در حوزه ارزهای دیجیتال را فرصتی برای بررسی علمی و مستند موضوعاتی می‌دانم که آینده‌ی صنعت مالی را شکل می‌دهند. رسالت من، ارائه‌ی محتوای قابل استناد و مبتنی بر داده‌های معتبر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

دکمه بازگشت به بالا