ورود به حسابثبت نام

قیمت اتریوم امروز | خرید اتریوم و فروش ETH با کارمزد کم

لوگواتریوم-0.57%173,179,682.5
حجم کل بازار
300,831,061,023.569
حجم معامله 24
16,199,310,487
تسلط به بازار (دامیننس)
12.8975%
ارز در گردش
120,410,814.651
مشاهده تحلیل اتریوم
پایین‌ترین قیمت خرید
-
بالاترین قیمت
-
24 ساعت
1 هفته
1 ماه
1 سال
مجموع ارز در دسترس
120,410,814.651
حداکثر ارز قابل عرضه
0
شروع معامله
محاسبه قیمت
ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

پس از ظهور ارز دیجیتال بیت کوین، ارزهای دیگری به‌عنوان جایگزینی برای آن معرفی شدند که به آن‌ها آلت کوین گفته می‌شد. بااین‌حال، اغلب آن‌ها ناموفق بودند تا اینکه اتریوم (Ethereum) پا به عرصه گذاشت. اتریوم با نماد اختصاری ETH توانست آن‌قدر شهرت کسب کند که به رقیب اصلی بیت کوین تبدیل شود. امروزه، اتریوم به دومین ارز سرشناس دنیا بدل شده و روزانه افراد زیادی به خرید اتریوم اقدام می‌کنند.

در واقع، اتریوم یک بلاک چین غیرمتمرکز منبع‌باز است که از ارز دیجیتال بومی خود، یعنی اتر (ETH) برای پرداخت هزینه‌ی تراکنش‌ها (گس فی) استفاده می‌کند. در سال‌های اخیر، اتریوم توسعه‌ی فراوانی داشته و بسیاری از پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز سرشناس، روی این بلاکچین راه‌اندازی شده‌اند. این ویژگی‌های منحصربه‌فرد روی ارزش و قیمت اتریوم تأثیر زیادی می‌گذارند.

اتریوم چیست (Ethereum)

اتریوم (Ethereum) که در سال 2014، توسط برنامه‌نویس سرشناس، «ویتالیک بوترین» (Vitalik Buterin)، راه‌اندازی شد، یکی از ستون‌های اصلی دنیای کریپتو محسوب می‌شود. خالق اتریوم، در سال 2013، وایت پیپر این شبکه را ارائه کرد و جنبه‌ها مختلف این پروژه را توضیح داد. در واقع، اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز و منبع‌باز است که اقتصاد آن توسط ارز بومی‌اش، یعنی اتر (ETH)، اداره می‌شود.

برخلاف سیستم‌های سنتی که با یک سررور مرکزی کار می‌کردند، اتریوم با استفاده‌ شبکه‌ی گسترده و به‌هم پیوسته‌ای از رایانه‌ها پایه‌گذاری شده است. این رایانه‌ها گره (Node) نامیده می‌شوند. پراکندگی اتریوم بر روی شبکه‌ا‌ی از رایانه‌ها، به این شبکه کمک می‌کند که در برابر سانسور و دستکاری مقاوم باشد.

با اینکه اتریوم هم در آغاز، مانند بیت کوین، به‌عنوان جایگزینی برای ارزهای فیات معرفی شد؛ اما وجه تمایز اتریوم در کاربرد گسترده‌ی این شبکه در حوزه‌های گوناگون است. به‌ همین منظور، اتریوم به‌صورت یک پلتفرم محاسباتی غیرمتمرکز طراحی شده که امکان اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند. این قراردادها، در صورت برآورده شدن شرایط، می‌توانند به‌صورت خودکار فرایندهای گوناگون را اجرا کنند.

این ویژگی باعث می‌شود که بسیاری از توسعه‌دهندگان به استفاده از اتریوم روی بیاورند. ازاین‌طریق، بستری مفید و کارآمد برای ایجاد و اجرای نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (dApps) فراهم می‌شود. در نتیجه، با توسعه‌ی فناوری بلاک چین و افزایش استفاده از نرم‌افزارهای غیرمتمرکز، کاربرد اتریوم هم بیشتر می‌شود. این مسئله روی قیمت اتریوم هم اثر می‌گذارد و برای علاقه‌مندان به خرید اتریوم اهمیت زیادی دارد.

قیمت اتریوم | قیمت لحظه ای اتریوم

قیمت لحظه ای اتریوم به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت لحظه ای اتریوم عبارت‌اند از:

  • وضعیت بازار کریپتو: اصولاً ارزهای دیجیتال سرشناس نوسانات مشابهی دارند و عوامل مختلفی مانند وضعیت اقتصادی، نرخ بهره فدرال رزرو و… روی این بازار اثر می‌گذارند.
  • کارکرد شبکه: شبکه اتریوم بستر اصلی نرم‌افزارهای غیرمتمرکز است و تجربه نشان داده که هربار توسعه‌دهندگان بیشتری به این شبکه روی می‌آورند، قیمت لحظه ای اتریوم رشد می‌کند.
  • رویدادهای کریپتو: اتفاقات مختلفی که در حوزه‌ی کریپتو روی می‌دهند، مانند هک یا تاسیس صرافی‌ها، توسعه‌ی پلتفرم‌های مبتنی بر اتریوم و… می‌توانند روی قیمت لحظه ای اتریوم اثر بگذارند. پس، همیشه باید پیگیر اتفاقات پیرامون اتریوم باشید.
  • عرضه و تقاضا: اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت لحظه ای اتریوم و ارزهای دیگر، عرضه و تقاضا است. هرچه تقاضا برای یک ارز بیشتر باشد، قیمت آن هم افزایش خواهد یافت. در نتیجه، با پیگیری نمودارهای مربوط به تقاضای بازار، می‌توانید قیمت لحظه ای اتریوم را پیش‌بینی کنید.

عواملی که در این بخش ذکر کردیم، روی قیمت لحظه ای اتریوم اثر می‌گذارند. شما با پیگیری اخبار و روندهای بازار و همچنین، مراجعه به تاریخچه قیمت اتریوم که در بخش قبلی ارائه دادیم، می‌توانید قیمت اتریوم را در آینده پیش‌بینی کنید.

تاریخچه قیمت اتریوم (ETH)

پیش از اینکه به خرید اتریوم اقدام کنید، باید به نمودار قیمت اتریوم به دلار مراجعه کرده و قیمت روز اتریوم را با تاریخچه قیمت اتریوم مقایسه کنید. همچنین، می‌توانید قیمت اتریوم به تومان را در نظر بگیرید، تا با دید کاملی به خرید اتریوم اقدام کنید. با مراجعه به نمودار قیمت اتریوم به دلار، داده‌های زیر به دست می‌آیند.

از آغاز پیدایش اتریوم تا سال 2017، قیمت اتریوم هم به‌آرامی رشد می‌کند و از محدوده‌ی 1 دلار به حدود 15 دلار می‌رسد. در سال 2017، رشد قیمت اتریوم به دلار، شتاب بیشتری می‌گیرد و تا ماه ژانویه، به 291 دلار می‌رسد. قیمت اتریوم موفق می‌شود که در ماه اوت همان سال، 300 دلار را نیز رد کند.

قیمت ETH سال 2018 را با قیمت فوق‌العاده‌ی 1110 دلار آغاز می‌کند؛ اما تا ماه مارس، به 393 دلار بازمی‌گردد. دو ماه بعد، دوباره شاهد حضور قیمت اتریوم در محدوده 670 دلار هستیم. بااین‌حال، در بین سال‌های 2019 و 2020، قیمت اتریوم نوسانات زیادی داشت، اما هرگز نتوانست به اوج خود بازگردد و بالاترین قیمت لحظه ای اتریوم در ژوئن 2019، برابر با 290 دلار بود.

سال 2021، دوران رونق بازار ارزهای دیجیتال بود و عواملی مانند پاندمی کرونا، باعث رشد بی‌سابقه‌ی این بازار شدند. قیمت اتریوم نیز در این سال رشد بی‌نظیری را تجربه کرد و در ماه نوامبر، به اوج قیمت یعنی 4630 دلار رسید. بااین‌حال، تا آغاز سال 2022، قیمت اتریوم تا 2688 دلار کاهش یافت. با اینکه قیمت روز اتریوم در ماه مارس توانست دوباره به 3281 دلار برسد؛ اما باز روندی نزولی را پیش گرفت.

قیمت اتریوم، سال 2023 را با عدد 1585 آغاز کرد و پس از نوسانات زیاد، قیمت اتریوم امروز (اکتبر 2023) در محدوده 1681 دلار قرار دارد.

خرید اتریوم در صرافی اینوکس

ازآنجایی‌که خرید اتریوم در صرافی‌های خارجی برای ایرانیان با مشکلات زیادی همراه است، بهترین روش خرید اتریوم، مراجعه به صرافی‌های داخلی محسوب می‌شود. به همین منظور، صرافی ارز دیجیتال اینوکس امکان خرید اتریوم با تومان و تتر را برای شما فراهم کرده است.

خرید اتریوم در صرافی اینوکس با قیمت مناسب انجام می‌شود و شما برای عضویت در این صرافی به پرداخت هیچ هزینه‌ای نیاز ندارید؛ بلکه فقط باید مراحل قانونی احراز هویت را پشت‌سر بگذارید. احراز هویت اینوکس بسیار ساده است و به‌راحتی و در زمان کوتاهی انجام می‌شود.

در نتیجه، شما صرفاً کارمزد اندک مربوط به خرید اتریوم و فروش آن را می‌پردازید. کارمزد خرید اتریوم با تومان در صرافی اینوکس فقط 0.25 درصد بوده و کارمزد خرید اتریوم با تتر نیز تنها 0.15 درصد است. در ضمن، هرچه حجم معامله شما افزایش یابد، این کارمزد کمتر خواهد شد.

کارمزد انتقال اتریوم در اینوکس چقدر است؟

اصولاً تتر استیبل کوینی است که کارمزدهای پایینی را برای تراکنش‌هایش در نظر گرفته و کارمزدهای خرید و فروش تتر در صرافی اینوکس نیز پایین است.

کارمزد برداشت تتر در اینوکس با استفاده از شبکه ETH حدود 0.003 اتریوم است. حداقل ارز قابل برداشت 0.01ETH تعریف شده، همچنین کارمزد معاملات با توجه به سطح کاربری متفاوت است.

نحوه فروش اتریوم در صرافی ایرانی

اگر از قبل به خرید اتریوم اقدام کرده و روی آن سرمایه‌گذاری انجام داده‌اید، می‌توانید در زمان مناسب و در صورت نیاز، به فروش اتریوم اقدام کنید. طبیعتاً فروش اتریوم در صرافی ایرانی بهترین و راحت‌ترین روش برای شما است، تا به‌سرعت وجه خود را دریافت کنید.

به همین منظور، صرافی اینوکس امکان فروش اتریوم را با بهترین قیمت فروش و کمترین کارمزد فراهم کرده است. پس، شما فقط باید به‌صورت رایگان در صرافی اینوکس ثبت‌نام کرده و مراحل احراز هویت را به‌راحتی پشت‌سر بگذارید.

سپس، می‌توانید ارز ETH را به صرافی اینوکس انتقال دهید و به‌سادگی به فروش اتریوم در صرافی ایرانی اینوکس اقدام کنید. کارمزد فروش اتریوم با تومان در صرافی اینوکس فقط 0.25 درصد بوده و کارمزد فروش اتریوم با تتر تنها 0.12 درصد است.

حالا که از نحوه خرید و فروش اتریوم در صرافی اینوکس اطلاع پیدا کردیم، با تمرکز روی مطالب بیان‌شده، به‌راحتی می‌توانید قیمت اتریوم را پیش‌بینی کرده و به خرید اتریوم در صرافی اینوکس اقدام کنید. صرافی اینوکس امکان خرید و فروش اتریوم و انواع ارزهای دیجیتال را با بهترین قیمت و کارمزد مناسب برای شما فراهم کرده است.

خرید و فروش اتریوم در صرافی اینوکس

حالا که با زوایای مختلف این پروژه و عوامل موثر بر قیمت اتریوم آشنا شدید، حتما می‌خواهید به خرید و فروش اتریوم اقدام کنید. به‌راحتی می‌توانید با پشت‌سر گذاشتن چند مرحله، با خرید اتریوم روی این ارز سرمایه‌گذاری کرده و یا حتی با بهترین قیمت به فروش اتریوم در اینوکس اقدام کنید.

مراحل خرید و فروش اتریوم (ETH) در صرافی اینوکس عبارت‌اند از:

  1. به سایت صرافی اینوکس مراجعه کنید.
  2. در صرافی اینوکس ثبت‌نام کرده و حساب کاربری خود را بسازید.
  3. به حساب کاربری‌تان وارد شوید و مراحل احراز هویت را تکمیل کنید.
  4. برای خرید اتریوم با تومان، حساب کاربری‌تان را شارژ کنید.
  5. برای فروش اتریوم، مقدار ETH موردنظرتان را به اینوکس منتقل کنید و یا از دارایی موجود در کیف پول اینوکس انتخاب کنید
  6. حالا به‌راحتی و با سرعت زیاد می‌توانید به خرید اتریوم و یا فروش آن در صرافی اینوکس اقدام کنید

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

پس از اینکه فهمیدیم که اتریوم چیست، باید ببینیم که Ethereum چگونه کار می‌کند تا با عوامل موثر بر قیمت اتریوم بیشتر آشنا شوید. این شناخت، پیش از اقدام به خرید اتریوم، برای شما ضروری است. در واقع، اتریوم بر پایه‌ی فناوری بلاکچین توسعه یافته و از گره‌های بسیار زیادی ایجاد شده است.

این گره‌ها همان ماینرها یا استخراج‌کنندگان هستند که سخت‌افزار کامپیوتری‌شان را برای ماینینگ به شبکه متصل می‌کنند. ماینرها با حل‌کردن محاسبات پیچیده‌ی شبکه، امنیت بلاکچین اتریوم را تضمین کرده و بابت این کار، ارز دیجیتال اتریوم (ETH) را دریافت می‌کنند. این پاداش‌ها همان ارزهای استخراج‌شده‌ای هستند که به حجم در گردش اتریوم اضافه می‌شوند.

علاوه‌بر آن، این پلتفرم ماشین مجازی اتریوم (EVM) را ارائه کرده که در تمام گره‌ها سراسر جهان توسعه یافته است. به‌این‌ترتیب، کدهای اسکریپت این شبکه در تمام گره‌ها توزیع شده‌اند و همه‌ی این کامپیوترها در کنار هم، بستری غیرمتمرکز را برای اجرای قراردادهای هوشمند فراهم می‌کنند. توسعه‌دهندگان با خرید ارز دیجیتال اتریوم می‌توانند از خدمات این شبکه استفاده کنند.

همچنین، از 15 سپتامبر 2022، اتریوم از نسخه‌ی جدید خود رونمایی کرده است. در نسخه‌ی اول، از مکانیزم اثبات کار (PoW) استفاده می‌شد که گره‌ها باید به استخراج مشغول می‌شدند. بااین‌حال، در نسخه‌ی جدید، کاربران می‌توانند با خرید اتریوم و استیکینگ آن در شبکه، به یک گره تبدیل شوند. این گره‌ها به‌صورت خودکار در فرایند اعتبارسنجی و ایجاد بلوک‌های جدید مشارکت می‌کنند.

اتریوم چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟

اتریوم رقیب اصلی بیت کوین محسوب می‌شود و روزانه افراد زیادی به خرید ETH اقدام می‌کنند. اگرچه هر دوی این شبکه‌ها از فناوری بلاکچین استفاده کرده‌اند؛ اما اتریوم اهداف خاصی را دنبال می‌کند و بر اساس فلسفه‌ی مشخصی پایه‌گذاری شده است. برای اینکه با عوامل تأثیرگذار با قیمت ETH بیشتر آشنا شوید، در این بخش بررسی می‌کنیم که تفاوت بیت کوین با اتریوم چیست.

اساس و اهداف

بیت کوین در سال 2009، توسط فردی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو پایه‌گذاری شد. هدف بیت کوین ارائه‌ی جایگزینی برای ارزهای فیات بود. بیت کوین به‌عنوان یک پول دیجیتالی، از دخالت نهادهای نظارتی و دولت‌ها مصون است. در نتیجه، کاربرد اصلی بیت کوین حفظ ارزش، ارائه‌ی وسیله‌ای برای مبادله و واحدی دیجیتالی برای پول محسوب می‌شود.

در سوی مقابل، اتریوم در سال 2014، توسط خالق اتریوم، ویتالیک بوترین، پایه‌گذاری شد. با اینکه اتریوم ارز دیجیتال ETH را معرفی کرده؛ اما هدف اصلی آن فراتر از ارائه‌ی یک پول دیجیتال است. در واقع، اتریوم به‌صورت پلتفرمی برای توسعه‌دهندگان طراحی شده تا امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (dApps) فراهم شود.

در نتیجه، این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که شبکه Ethereum امکانات مهمی را برای حوزه‌ی امور مالی غیرمتمرکز فراهم کند. برای دسترسی به امکانات گسترده‌ی این شبکه، توسعه‌دهندگان باید به خرید اتریوم اقدام کنند.

قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز

یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌های اتریوم و بیت کوین، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز است. با اینکه بیت کوین هم امکان پشتیبانی از برخی قراردادهای هوشمند را دارد؛ اما اتریوم در این زمینه بسیار انعطاف‌پذیرتر و جامع‌تر است. در نتیجه، اتریوم به نرم‌افزارهای حوزه‌ی دیفای و بازی‌های غیرمتمرکز اجازه‌ می‌دهد که با استفاده از این بلاکچین توسعه پیدا کنند.

توکنومیک

همان‌طور که می‌دانید، تعداد کل واحدهای بیت کوین به 21 میلیون محدود شده و این ارز دیجیتال دارای سقف عرضه است. این مسئله باعث کمیاب‌شدن کوین‌های این ارز دیجیتال می‌شود و می‌تواند قیمت بیت کوین را افزایش دهد. در عوض، اتریوم خاصیت ضدتورمی ندارد؛ اما با انتقال این شبکه به الگوریتم اثبات سهام، تمهیداتی نیز برای جلوگیری از تورم این ارز دیجیتال اندیشیده شده که روی قیمت اتریوم امروز اثر می‌گذارند.

به‌طور خلاصه می‌توان گفت که اگرچه بیت کوین و اتریوم با فناوری بلاکچین ساخته شده‌اند؛ اما هرکدام بر حوزه‌های مختلف اقتصادی تمرکز دارند. در واقع، بیت کوین قصد دارد که دیدگاه و روش استفاده‌ی ما از پول را تغییر دهد و اتریوم به‌دنبال ایجاد انقلابی در زمینه‌ی نرم‌افزارها و قراردادهای خودکار غیرمتمرکز است.

عناصر اصلی شبکه اتریوم

همان‌طور که گفتیم، این شبکه از عناصر مختلفی تشکیل شده که کارایی آن را بهبود می‌بخشند. این کارایی روی قیمت اتریوم هم اثرگذار است و پیش از خرید ارز دیجیتال اتریوم باید از آن‌ها آگاه باشید. به‌خاطر همین، در این بخش، به عناصر تشکیل‌دهنده‌ی اتریوم می‌پردازیم.

قراردادهای هوشمند

قراردادهای هوشمند توافق‌نامه‌هایی هستند که در صورت فراهم‌بودن شرایط تعهدنامه، به‌صورت خودکار اجرا می‌شوند. پس از اینکه این قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم مستقر شدند، در صورت فراهم‌شدن شرایط اجرا، می‌توانند به‌صورت خودکار عمل کنند. برای مثال، ممکن است که در تاریخ معینی، دارایی از یک سمت تعهد به سمت دیگران منتقل شوند.

نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (dApps)

نرم‌افزارهایی که در سطح بالاییِ بلاکچین اتریوم ایجاد شده‌اند، برنامه‌هایی هستند که با استفاده از فناوری بلاکچین اجرا می‌شوند. آن‌ها از ویژگی‌های قراردادهای هوشمند سود می‌برند و تضمین می‌کنند که همه‌ی اطلاعات و تراکنش‌ها ایمن، شفاف و غیرقابل تغییر باشند. این نرم‌افزارها باعث ظهور پلتفرم‌هایی در حوزه‌ی امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای شده‌اند.

اتر و گس فی (Gas Fee)

عنصر اصلی بلاکچین اتریوم، ارز دیجیتال بومی آن، یعنی اتر (ETH) است. با اینکه از اتر، مانند بیت کوین، می‌توان برای انجام تراکنش‌های همتابه‌همتا (P2P) استفاده کرد؛ اما کاربرد اصلی آن، تسهیل اجرای قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز (dApps) است.

هر عملیاتی را که کاربران بخواهند از طریق اتریوم انجام دهند، مانند یک انتقال ساده و یا اجرای قراردادهای هوشمند، به انجام محاسبات نیاز دارند. این محاسبات نیز تنها از طریق پرداخت کارمزد اتریوم یا گس فی (Gas Fee) امکان‌پذیر هستند. کاربران برای پرداخت این کارمزد باید به خرید اتریوم یا اتر اقدام کنند.

ماشین مجازی اتریوم (ETH)

ماشین مجازی اتریوم (EVM) محیطی گسترده و غیرمتمرکز برای اجرای قراردادهای هوشمند است. این ماشین مجازی، به‌جای محدود‌شدن به یک شبکه‌، در کل گره‌های متصل به اتریوم توزیع شده و اکوسیستمی جامع را ایجاد کرده است. ازاین‌طریق، تمرکززدایی و محاسبات مبتنی بر اجماع بین گره‌ها امکان‌پذیر می‌شود.

تکرار جامع اطلاعات بین گره‌های اتریوم، سطح بالایی از امنیت و شفافیت را فراهم می‌کند. علاوه‌بر آن، طراحی مبتنی بر EVM سطح قابل توجهی از همکاری را در شبکه اتریوم ایجاد کرده است. ازاین‌طریق، پلتفرم‌های مبتنی بر اتریوم می‌توانند به قابلیت‌های سایر پلتفرم‌ها دسترسی داشته باشند و در صورت لزوم، ویژگی‌های آن‌ها را با پلتفرم خود ادغام کنند.

همچنین، بدون نیاز به ایجاد تغییرات قابل توجهی، قراردادهای هوشمند اتریوم را می‌توان روی پلتفرم‌های دیگر سازگار با EVM اجرا کرد. این سازگاری باعث شده است که جوامع مختلف کریپتو به یکدیگر متصل شده و با یک پل بلاکچین پروژه‌های مختلف به یکدیگر مرتبط می‌شوند. این مسئله باعث می‌شود که چشم‌انداز نرم‌افزارهای غیرمتمرکز توسعه چشم‌گیری داشته باشد.

مکانیزم‌های اجماع

در ابتدا، اتریوم بر اساس مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW)، دقیقاً مانند بیت کوین، کار می‌کرد. بااین‌حال، در سال 2022، اتریوم با موفقیت از ارتقای جدید خود به الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) رونمایی کرد. الگوریتم اثبات سهام می‌تواند مقیاس‌پذیری شبکه را افزایش داده و سطح مصرف انرژی آن را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

در الگوریتم اثبات سهام، اعتباردهنده‌ها جایگزین ماینرها می‌شوند و اعتبارسنجی تراکنش‌ها بر اساس میزان سهام‌گذاری، وثیقه یا استیکینگ کاربران انجام خواهد شد. به‌این‌ترتیب، اتریوم به یک شبکه مقیاس‌پذیر تبدیل می‌شود که به‌صورت چندوجهی کار می‌کند؛ یعنی علاوه‌بر امکان خرید و فروش اتریوم، این شبکه بستری مناسب را برای اجرای قراردادهای هوشمند فراهم کرده است.

اینترنت جدید در دنیایی جدید

یکی از القابی که به اتریوم داده شده، «اینترنت جدید» است. در واقع، این لقب به مفهوم جدیدی اشاره دارد که شبکه اتریوم در حوزه فناوری بلاکچین و دنیای ارزهای دیجیتال بنا گذاشته است. شبکه‌ی اتریوم با ایجاد اکوسیستمی جامع برای قراردادهای هوشمند، بستری مناسب را برای اجرای غیرمتمرکز قراردادهای هوشمند، پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز فراهم کرده است.

این مسئله باعث می‌شود که کاربرانی از نقاط مختلف دنیا بتوانند به خدماتی دسترسی داشته باشند که در جهان سنتی و متمرکز، به‌خاطر سانسورها و نظارت نهادهای مختلف، از آن‌ها محروم بودند.

تفاوت‌های فنی بیت کوین و اتریوم چیست؟

حالا که تفاوت‌های بنیادین بیت کوین و اتریوم را درک کردید، بهتر است که به تفاوت‌های فنی آن‌ها هم اشاره کنیم. این مسئله به شما کمک می‌کند که با دیدگاهی جامع، به خرید ارز دیجیتال اتریوم اقدام کنید. این تفاوت‌ها عبارت‌اند از:

  • عنوان: Bitcoin به ارز دیجیتال BTC و Ethereum به ارز دیجیتال ETH اشاره دارند.
  • پیدایش: بیت کوین اولین ارز رمزنگاری‌شده در دنیا است. این ارز دیجیتال در سال 2009 توسط فردی ناشناس و مرموز با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو پایه‌گذاری شد. اتریوم در سال 2015، موفق شد که در جایگاه دوم بهترین ارزهای دیجیتال دنیا قرار بگیرد. در ابتدا، قرار بود که اتریوم به‌عنوان مکملی برای بیت کوین باشد؛ اما در نهایت این دو ارز دیجیتال به رقبای یکدیگر تبدیل شدند.
  • معاملات: بیت کوین منحصراً با ارزهای دیجیتال دیگر مبادله می‌شود؛ اما اتریوم چندین روش مبادله، از جمله قردادهای هوشمند را ارائه کرده است.
  • زمان: مدت‌زمان ایجاد یک بلوک جدید بیت کوین برای تایید تراکنش، به‌طور میانگین 10 دقیقه بوده؛ درحالی‌که در اتریوم، میانگین تولید بلوک حدود 12 ثانیه است.
  • مکانیزم اجماع: بیت کوین صرفاً بر اساس مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) عمل می‌کند؛ در عوض، اتریوم حدود 7 سال با اثبات کار فعالیت کرد و سپس، با شناسایی محدودیت‌های آن، نسخه‌ی جدیدش را با مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) ارائه داد.
  • نوع رمزنگاری: این دو شبکه از روش‌های متفاوتی برای رمزنگاری استفاده کرده‌اند. بیت کوین برای رمزنگاری از الگوریتم SHA-256 استفاده می‌کند؛ درحالی‌که اتریوم از Ethash استفاده کرده است.

اتریوم و اتر چه تفاوتی دارند؟

اتریوم (Ethereum) شبکه‌ای مبتنی بر بلاکچین است که توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از آن، به ایجاد و اجرای نرم‌افزارهای غیرمتمرکز اقدام کنند. این نرم‌افزارها با استفاده از قراردادهای هوشمندی ساخته می‌شوند که از ارزهای دیجیتال به‌عنوان سوخت اصلی استفاده می‌کنند. در نتیجه، می‌توان از این نرم‌افزارها در حوزه‌های مختلفی، مانند امور مالی غیرمتمرکز، بهره برد.

در سوی مقابل، اتر (ETH) ارز بومی شبکه اتریوم است. امکان خرید و فروش ETH با استفاده از بلاکچین اتریوم فراهم می‌شود. البته، به‌جز ارز دیجیتال اتریوم، توکن‌های بسیار زیادی بر بستر این شبکه راه‌اندازی شده‌اند. علاوه‌بر آن، ماینرهایی که به استخراج مشغول‌اند و یا افرادی که ارز دیجیتال خود را در شبکه استیک می‌کنند، پاداش‌هایی را با اتر دریافت خواهند کرد.

به‌این‌ترتیب، اتر بر پایه‌ی اتریوم کار می‌کند و به‌عنوان ابزار انتقال ارزش در نرم‌افزارهای غیرمتمرکز مبتنی بر این شبکه، استفاده می‌شود. پس، می‌توان گفت که سوخت پلتفرم اتریوم، اتر است. برای مثال، توسعه‌دهنده‌ای که یک نرم‌افزار غیرمتمرکز را روی اتریوم راه‌اندازی کرده است، برای تأمین منابع نرم‌افزار خود، باید به خرید اتریوم یا ETH اقدام کند تا بتواند نرم‌افزارش را توسعه دهد.

موارد کاربرد شبکه و نرم‌افزارهای اتریوم

به‌‌گفته‌ی خالق اتریوم، ویتالیک بوترین، اتریوم را می‌توان برای رمزنگاری، تمرکززدایی، ایمن‌سازی و تجارت حوزه‌های مختلفی استفاده کرد. همه‌کاره بودن این پلتفرم یکی از عوامل مهمی است که سرمایه‌گذاران را به خرید اتریوم علاقه‌مند می‌کند. بااین‌حال، مهم‌ترین کاربردهای این شبکه و نرم‌افزارهایش عبارت‌اند از:

  • تأمین مالی جمعی
  • حاکمیت اشتراکی
  • نام‌های دامنه
  • مبادلات مالی
  • مالکیت معنوی
  • ایجاد دارایی‌های هوشمند
  • یکپارچه‌سازی سخت‌افزاری
  • قراردادهای خودکار
  • توکن‌های غیرقابل تعویض (NFTs)
  • بازی‌های مبتنی بر بلاکچین

انتقال اتریوم از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS)

در گذشته، اتریوم بر اساس فرایندی به نام ماینینگ کار می‌کرد. این فرایند با استفاده از الگوریتم اثبات کار (PoW) ایجاد شده بود. بااین‌حال، در 15 سپتامبر 2022، با رویداد مهمی به نام «ادغام» (The Merge) مواجه شد. منظور از ادغام، به‌روزرسانی شبکه اتریوم به مدل مکانیزم اثبات سهام (PoS) است. این انتقال، پایان اتکای اتریوم به الگوریتم اثبات کار بود که توانست 99.95 درصد مصرف انرژی را کاهش دهد.

اتریوم 2 (Ethereum 2.0) چیست؟

اتریوم 2 (Ethereum 2.0) که با عنوان‌های ETH2 و Serenity نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قابل انتظار برای شبکه اتریوم است که باعث بهبود مقیاس‌پذیری این شبکه می‌شود. در نتیجه‌ی چندین به‌روزرسانی، بدون آسیب به تمرکززدایی و امنیت، ویژگی‌های زیر برای شبکه‌ی اتریوم فراهم می‌شوند:

  • سرعت
  • کارایی
  • مقیاس‌پذیری

با اینکه از ابتدا، اتریوم 2 یکی از اهداف خالق بیت کوین و بنیاد این شبکه بود؛ اما چند سالی طول کشید تا این هدف عملی شود. دلیل طولانی‌شدن این فرایند، این بود که افزایش مقیاس‌پذیری یک بلاک چین در حین حفظ تمرکززدایی و امنیت، کار دشواری است. در واقع، اجرای اتریوم 2 یک فرایند تدریجی است که در سه فاز 0، 1/1.5 و 2 عملی می‌شود. هرکدام از این فازها ویژگی‌های خاص خود را دارند

فاز 0

در این فاز شاهد معرفی موفقیت‌آمیز Beacon Chain بودیم که در 1 دسامبر 2020 راه‌اندازی شد. این زنجیره به موازات زنجیره‌ی اصلی اجرا می‌شود و بر روی پذیرش اعتبارسنج‌ها از طریق فرایند استیکینگ تمرکز دارد. بنابراین، اعتبارسنج‌ها باید پس از خرید اتریوم، ارز ETH را به‌مدت یک دوره‌ی اعتبارسنجی قفل کنند.

توجه به این نکته ضروری است که برداشت وجوه قفل‌شده فقط بعد از پردازش یک دوره‌ی کامل اعتبارسنجی امکان‌پذیر است

فاز 1/1.5

در واقع، قرار بود که این فاز دارای دو مرحله باشد. این دو مرحله شامل معرفی زنجیره‌های شاردینگ و انتقال اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام بود. در فاز 1 زنجیره‌های شاردینگ معرفی می‌شد که اعتباردهنده‌ها می‌توانند از طریق الگوریتم اثبات سهام (PoS) بلوک‌های جدید را به شبکه اضافه کنند.

فاز 1.5 هم در سال 2021، آغاز به کار کرد و نشان‌دهنده‌ی انتقال رسمی از اثبات کار به اثبات سهام بود.

فاز 2

فاز 2 مرحله‌ی نهایی به‌روزرسانی اتریوم است. این فاز اتریوم را قادر می‌سازد که از شاردهای کاملاً مستقل پشتیبانی کند. ازاین‌طریق، شبکه‌ی اتریوم گسترش زیادی پیدا خواهد کرد و زنجیره‌های گوناگونی را تحت پوشش خواهد گرفت. این زنجیره‌های شارد با استفاده از قراردادهای هوشمند کار می‌کنند. به‌این‌ترتیب، امکان ادغام نرم‌افزارهای غیرمتمرکز گوناگون (dApps) با اتریوم فراهم می‌شود.

بنیان‌گذاران اتریوم (Ethereum) چه افرادی هستند؟

بنیان‌گذاران یک پروژه‌ی ارز دیجیتال، نقش مهمی در پیشبرد اهداف آن دارند. به‌خاطر همین، اطلاع از تیم موسس یک پروژه، شناخت شما را از آن افزایش می‌دهد و به شما کمک می‌کند که با دیدی خوب نسبت به خرید اتریوم (ETH) اقدام کنید. اتریوم توسط هشت توسعه‌دهنده در نقاط مختلف دنیا، پایه‌گذاری شد. این افراد برای اولین‌بار در 7 ژوئن 2014، در سوئیس، یکدیگر را ملاقات کردند.

دراین‌بین، ویتالیک بوترین، روسی-کانادایی، سرشناس‌ترین خالق اتریوم است. او در سال 2013، وایت پیپر اتریوم را نیز نوشت و تا به امروز، نقشی مهم در توسعه این پلتفرم داشته است. همچنین، گوین وود (Gavin Wood) دومین فرد سرشناس به‌عنوان خالق اتریوم محسوب می‌شود. او اولین تکرار اتریوم را در زبان C++ انجام داد و زبان سالیدیتی را به‌عنوان زبان توسعه‌ی اتریوم در نظر گرفت.

سایر بنیان‌گذاران اتریوم عبارت‌اند از:

  • Mihai Alisie: او به ایجاد بنیاد اتریوم کمک کرد.
  • Amir Chetrit: او یکی دیگر از بنیان‌گذاران اتریوم است که زود از این پروژه کنار رفت.
  • Antony Di Lorio: او در مراحل اولیه‌ی پروژه، تعهدنامه بنیاد را تهیه کرد.
  • Charles Hoskinson: او مسئول ایجاد بنیاد اتریوم و تعیین چارچوب قانونی این بنیاد است.
  • Joseph Lubin: او برای توسعه‌ی اولیه ارز دیجیتال اتریوم، کمک‌های مالی‌ای را انجام داد و انکوباتور ETH ConsenSys را پایه‌گذاری کرد.
  • Jeffrey Wilcke: او از توسعه‌ی اولیه‌ی ارز دیجیتال اتریوم با زبان برنامه‌نویسی GO پشتیبانی کرد.

چه چیزی اتریوم را منحصربه‌فرد می‌کند؟

اطلاع از ویژگی‌های منحصربه‌فرد اتریوم بسیار ضروری است. این ویژگی‌ها در تعیین قیمت روز اتریوم نقشی اساسی دارند. پس، پیش از اقدام به خرید اتریوم (ETH) باید با این موارد آشنا باشید. اتریوم برخی از ویژگی‌های مفید بیت کوین را گرفت و پلتفرم بلاک چین منبع‌بازی را بر اساس قراردادهای هوشمند توسعه داد.

اگرچه ارز دیجیتال اتریوم مانند بیت کوین توانایی حفظ و انتقال ارزش را دارد؛ اما تفاوت در این است که اتریوم به‌عنوان یک «اینترنت جدید» و غیرمتمرکز عمل می‌کند. در نتیجه، مهم‌ترین نوآوری اتریوم مربوط به مزایای فناوری قراردادهای هوشمند است. از لحاظ نظری، شما با خرید اتریوم می‌توانید به برنامه‌های غیرمتمرکز گسترده‌ای دسترسی داشته باشید و حتی آن‌ها را توسعه دهید.

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

نماد اختصاری ارز دیجیتال اتریوم، اتر یا ETH است. این ارز دیجیتال کاربردهای گسترده‌ای در قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز دارد؛ بنابراین، با خرید ETH می‌توانید به امکانات گسترده‌ای دسترسی داشته باشید. در ضمن، این کوین دیجیتالی برای حفظ و انتقال ارزش نیز استفاده شده و روزانه افراد زیادی به خرید و فروش اتریوم اقدام می‌کنند.

عوامل گسترده‌ای بر قیمت لحظه ای اتریوم تأثیر می‌گذارند؛ اما این ارز همیشه توانسته که جایگاه خود را در رتبه دوم ارزهای دیجیتال حفظ کند.

توکن اتریوم چیست؟

علاوه‌بر ارز دیجیتال اتریوم، توکن‌های زیادی بر بستر این بلاکچین و با استفاده از استانداردهایی، مانند ERC-20، راه‌اندازی شده‌اند. در واقع، استاندارد ERC-20 به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که توکن‌های جدیدی را بر بستر بلاکچین اتریوم و با پشتوانه‌ای از ETH ایجاد کنند. پس، این افراد می‌توانند با خرید اتریوم و ارائه‌ی آن به قراردادهای هوشمند، توکن‌های جدیدی را توسعه دهند.

علاوه‌بر استاندارد سرشناس ERC-20، استانداردهای ERC-720 و ERC-1155 هم برای ایجاد دارایی‌های جدید در بلاکچین اتریوم کاربرد دارند. اصولاً این استانداردها برای توسعه‌ی توکن‌های غیرقابل تعویض (NFTs) استفاده می‌شوند و افرادی که از پیش به خرید ارز دیجیتال اتریوم اقدام کرده‌ باشند، با پرداخت هزینه‌ی شبکه، می‌توانند این توکن‌ها را ایجاد کنند.

چه چیزی به اتریوم (ETH) ارزش می‌دهد؟

همان‌طور که گفتیم بیت کوین ارزش خود را از خاصیت ضد تورمی و عرضه‌ی محدودش به دست می‌آورد. در عوض، اتریوم عرضه‌ی محدودی ندارد؛ اما خاصیت‌ها و ویژگی‌های این شبکه عوامل اصلی تعیین‌کننده ارزش و قیمت اتریوم به دلار یا تومان هستند. در واقع، توانایی اتریوم برای عمل به‌عنوان پلتفرمی جامع برای قراردادهای هوشمند و نرم‌افزارهای متمرکز، عامل اصلی موثر بر قیمت اتریوم است.

چگونه شبکه اتریوم ایمن می‌شود؟

نسخه اولیه اتریوم بر اساس الگوریتم اثبات کار (PoW) عمل کرده و فرایند ماینینگ، ایمنی آن را تأمین می‌کرد. اگرچه این الگوریتم کارآمد است؛ اما مضرات زیست‌محیطی زیادی دارد. همچنین، برخلاف بیت کوین که از روش کدگذاری SHA-256 استفاده می‌کرد، اتریوم از الگوریتم اختصاصی و متن‌باز Ethsha استفاده می‌کند.

با اینکه مکانیزم اثبات کار اتریوم نسبت به بیت کوین کارآمدتر بود؛ اما این شبکه در سال 2022، به الگوریتم اثبات سهام (PoS) انتقال یافت. به‌این‌ترتیب، درحال‌حاضر افرادی که به خرید اتریوم اقدام می‌کنند و ارزهای خود را با شبکه به اشتراک می‌گذارند، امنیت آن را تأمین خواهند کرد.

مزایا و معایب اتریوم چیست؟

اتریوم نیز مانند اغلب پروژه‌های کریپتو مزایا و معایب خاص خود را دارد. اطلاع از این مزایا و معایب به شما کمک می‌کند که با عوامل موثر بر قیمت اتریوم آشنا شوید و بتوانید قیمت اتریوم به تومان را در آینده پیش‌بینی کنید. پس، برای خرید اتریوم، باید با مزایا و معایب Ethereum آشنا شوید.

مزایای اتریوم چیست؟

مزایای شبکه اتریوم عبارت‌اند از:

  • شبکه‌ای جامع: اتریوم شبکه‌ای آزمایش‌شده و واقعی است که چند سالی مورد استفاده قرار گرفته و بسیاری از افراد را به خرید اتریوم علاقه‌مند کرده است. این شبکه دارای یک جامعه‌ی کاربری بزرگ در سراسر جهان بوده و بزرگ‌ترین اکوسیستم در حوزه امور مالی غیرمتمرکز محسوب می‌شود.
  • توابع گسترده: علاوه‌بر امکان خرید و فروش اتریوم، این شبکه می‌تواند تراکنش‌های مالی گسترده‌ای را پردازش کند. پردازش این تراکنش‌ها توسط قراردادهای هوشمند و به‌منظور اجرای نرم‌افزارهای غیرمتمرکز انجام می‌شود.
  • نوآوری‌های مداوم: جامعه‌ی بزرگ توسعه‌دهندگان اتریوم، به‌طور مداوم به‌دنبال راه‌هایی برای توسعه‌ی پلتفرم و ایجاد نرم‌افزارهای کاربردی جدید هستند. ازآنجایی‌که اتریوم محبوبیت زیادی دارد، بسیاری از توسعه‌دهندگان ترجیح می‌دهند که نوآوری‌هایشان را روی این بلاکچین پیاده‌سازی کنند. این مسئله روی قیمت این ارز هم تأثیر زیادی دارد.
  • تمرکززدایی: اتریوم شبکه‌ای کاملاً غیرمتمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهند تا واسطه‌های شخص ثالث را مانند وکلایی که قراردادهای را می‌نویسند، بانک‌هایی که واسطه‌ی اجرای تراکنش‌ها هستند و خدمات اینترنتی شخص ثالث پشت‌سر بگذارند.
  • دسترسی: ازآنجایی‌که اتریوم به‌صورت غیرمتمرکز عمل می‌کند، با قطع‌شدن برخی از گره‌ها، مشکلی در عملکرد شبکه و امنیت اطلاعات ایجاد نخواهد شد.
  • بدون مجوز: اتریوم شبکه‌ای بدون مجوز است، یعنی همه می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند. این مسئله نقطه‌ی تمایز اتریوم با شبکه‌هایی است که به کسب مجوز نیاز دارند.

معایب اتریوم چیست؟

معایب اتریوم هم از عوامل موثر بر قیمت روز اتریوم هستند و پیش از خرید ETH باید با آن‌ها آشنا باشید:

  • هزینه‌های بالا: شبکه‌ی اتریوم طوری طراحی شده که با افزایش بار ترافیک شبکه، هزینه‌ی تراکنش‌ها یا گس فی افزایش می‌یابد. پس، گس فی اتریوم می‌تواند متغیر باشد و گاهی بسیار زیاد شود. البته این برای ماینرها خوب است؛ اما افرادی که با خرید اتریوم می‌خواهند از خدمات شبکه استفاده کنند، ضرر خواهند کرد.
  • امکان تورم: با اینکه برای اتریوم محدودیت عرضه 18 میلیون در سال در نظر گرفته شده؛ اما در کل دارای محدودیتی نیست. در نتیجه، در درازمدت می‌تواند منجر به تورم این ارز دیجیتال شده و قیمت اتریوم را کاهش دهد. این تورم حتی می‌تواند روی کل بازار کریپتو هم تاثیر منفی بگذارد.
  • منحنی یادگیری برای توسعه‌دهندگان: استفاده از اتریوم برای توسعه‌دهندگان دشوار است. ازآنجایی‌که این افراد از سیستم‌های متمرکز به یک بلاکچین غیرمتمرکز مهاجرت می‌کنند، پس از خرید اتریوم، برای استفاده از امکانات شبکه با چالش‌هایی مواجه هستند.

بهترین کیف پول‌های اتریوم

پس از اینکه قیمت اتریوم امروز، گذشته و آینده را رصد کردید، احتمالا می‌خواهید به خرید اتریوم (ETH) اقدام کنید. بااین‌حال، برای ذخیره‌سازی اتریوم به کیف پولی نیاز دارید. اغلب کیف پول‌های اتریوم دیجیتال بوده و از طریق لپ‌تاپ و یا گوشی هوشمند در دسترس هستند. کیف پول اتریوم، ارز دیجیتال ETH را در خود ذخیره نمی‌کند؛ بلکه این ارزها در بلاک چین اتریوم هستند و کلید خصوصی آن‌ها در کیف پول شما ذخیره می‌شود.

برخی از سرشناس‌ترین کیف پول‌های این ارز دیجیتال که پس از خرید اتریوم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، عبارت‌اند از:

  • گواردا ولت (Guarda Wallet): گواردا ولت یک کیف پول اتریوم و سایر رمز ارزها بوده که امنیت بسیار بالایی دارد. پس از خرید ارز دیجیتال اتریوم، می‌توانید از گواردا ولت استفاده کرده و هر وقت که خواستید به خرید و فروش اتریوم اقدام کنید.
  • اگزودوس (Exodus): اگزودوس کیف پولی است که از دارایی‌های گوناگونی پشتیبانی می‌کند و برای افراد مبتدی‌ای که به خرید اتریوم اقدام می‌کنند، بسیار مناسب است.
  • متامسک (MetaMask): متامسک یکی دیگر از کیف پول‌های محبوب اتریوم است که حدود 30 میلیون کاربر دارد. این کیف پول به نرم‌افزارهای مختلف دیفای هم متصل می‌شود و همچنین، قیمت لحظه ای اتریوم و سایر رمز ارزها را به شما نشان می‌دهد.
  • تراست ولت (Trust Wallet): تراست ولت سرشناس‌ترین کیف پول نرم‌افزاری دنیا است که امکان خرید و فروش اتریوم را در خود کیف پول نیز فراهم می‌کند.

سوالات متداول

اتریوم چیست؟

اتریوم (Ethereum) شبکه‌ای مبتنی بر بلاکچین محسوب می‌شود که ارز دیجیتال اختصاصی خود یعنی ETH را معرفی کرده است. درحال‌حاضر، اتریوم دومین ارز سرشناس دنیا بوده و افراد زیادی به خرید اتریوم اقدام می‌کنند.

تبدیل اتریوم به ریال یا تومان چگونه انجام می‌شود؟

صرافی ارز دیجیتال اینوکس امکان تبدیل اتریوم به ریال و تومان را برای شما فراهم کرده است. مبادله اتریوم با ریال در این صرافی با کمترین کارمزد انجام می‌شود.

قیمت لحظه ای اتریوم را چگونه مشاهده کنیم؟

برای مشاهده قیمت لحظه ای اتریوم می‌توانید به صفحه قیمت ارز دیجیتال در صرافی اینوکس مراجعه کنید.

آینده اتریوم چگونه است؟

شبکه اتریوم محبوب‌ترین پلتفرم بلاکچین برای راه‌اندازی نرم‌افزارهای غیرمتمرکز است و ارزهای دیجیتال گوناگونی روی این شبکه کار می‌کنند. این شبکه به‌طور مداوم به‌روزرسانی شده و امکانات جدیدی را عرضه می‌کند. پس، قیمت اتریوم پتانسیل رشد زیادی دارد.

اتریوم را کجا ذخیره کنیم؟

علاوه بر کیف پول‌های مناسب اتریوم، می‌توانید از اتریوم در کیف پول اختصاصی‌تان در صرافی اینوکس نگهداری کنید.