تحلیل و سرمایه گذاری

انواع راه های کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال + مزایای هر یک

منظور از درآمد غیرفعال، کسب سود بدون انجام‌دادن کاری است. بااین‌حال، این نوع از درآمدزایی خودبه‌خود ایجاد نمی‌شود و به یک‌سری اقدامات اولیه نیاز دارد. برای مثال، وقتی شما ملکی را می‌خرید، می‌توانید از اجاره آن درآمد غیرفعال کسب کنید. همچنین، کتابی که نوشته‌اید، تا سال‌ها به فروش می‌رسد و برایتان درآمدزایی خواهد کرد. ازآنجایی‌که در سال‌های اخیر ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی به دست آورده‌اند، در این مقاله از صرافی ارز دیجیتال اینوکس، قصد داریم تا به کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال بپردازیم و ببینیم که شما چگونه می‌توانید از رمزارزها چنین درآمدی داشته باشید.

آیا کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال امکان‌پذیر است؟

ارزهای دیجیتال یک کلاس دارایی جدید هستند که اغلب خدمات مالی سنتی را به‌شکلی مدرن و غیرمتمرکز به کاربران ارائه می‌دهند. همان‌طور که امکان درآمدزایی غیرفعال از بازارهای سنتی وجود داشت، شما می‌توانید کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال نیز داشته باشید. بنابراین، نه‌تنها به‌دست‌آوردن چنین سودهایی از بازار کریپتو بسیار ساده‌تر شده، بلکه این بازار روش‌های بیشتری را برای درآمدزایی غیرفعال به شما پیشنهاد می‌دهد.

روش‌های کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال

اگرچه درآمد غیرفعال از کریپتو امکان‌پذیر است، اما حوزه رمزارزها، نسبت به بازارهای سنتی، پیچیدگی بیشتری دارد و کاربران باید اطلاعات خوبی را در این زمینه کسب کنند. به همین خاطر، در این بخش، انواع روش‌های کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال را برای شما توضیح خواهیم داد.

ماینینگ (Mining)

قدیمی‌ترین روش کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال استخراج یا ماینینگ است. رمزارزها بر اساس فناوری بلاکچین ایجاد می‌شوند. هر بلاکچین متشکل از چندین بلوک است که اطلاعات تراکنش‌های رمزارزی را در خود ذخیره می‌کنند. ازآنجایی‌که هیچ نهاد متمرکزی برای تأیید این بلوک‌ها و اطلاعاتشان وجود ندارد، هزاران کامپیوتر در سراسر جهان، باید این اطلاعات را به‌صورت غیرمتمرکز تأیید کنند. به این فرایند «اجماع» گفته می‌شود.

اولین مکانیزم اجماع بلاکچین، الگوریتم «اثبات کار» (PoW) بود. در این الگوریتم، همه کامپیوترها برای زودتر حل‌کردن یک تابع ریاضی ویژه به رقابت می‌پردازند و هرکدام که زودتر این تابع را حل کنند، یک آدرس منحصربه‌فرد را ایجاد خواهند کرد. این آدرس شامل نشانی و کلید همان بلوکی است که به بلاکچین اضافه می‌شود. هر کامپیوتری که با موفقیت بلوکی را ایجاد کند، بابت این کار پاداش می‌گیرد. کسب این پاداش، همان استخراج ارز دیجیتال است که برای تولید رمزارزهایی، مانند بیت کوین و اتریوم، کاربرد دارد. اگر به استخراج بیت کوین علاقه دارید، مقاله زیر می‌تواند برای شما مفید و کاربردی باشد.

در این مورد بخوانید: 9 مورد از سریع ترین برنامه استخراج بیت کوین برای اندروید: آپدیت 2024

برای شرکت در استخراج ارزها، شما به دستگاه ماینر و مقادیر زیادی برق مصرفی نیاز خواهید داشت. همچنین، باید میزان پاداش خود را با سرمایه‌گذاری اولیه و هزینه‌های برق مصرفی‌تان مقایسه کنید تا مطمئن شوید که از این راه، به درآمد غیرفعال از کریپتو دست پیدا خواهید کرد.

درآمد غیرفعال از کریپتو

استیکینگ (Staking): از راه‌های کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال

مکانیزم اجماع اثبات کار انرژی بسیار زیادی را مصرف کرده و آسیب‌هایی جدی به طبیعت وارد می‌کند. برای رفع این چالش، بلاکچین‌های جدیدتر مکانیزم دیگری را با عنوان «اثبات سهام» (PoS) مطرح کردند. در این فرایند که سهام‌گذاری یا استیکینگ نامیده می‌شود، کاربران مقدار مشخصی از ارز دیجیتال اختصاصی بلاکچین را با این شبکه به اشتراک می‌گذارند. این افراد که به‌عنوان «گره» (Node) شناخته می‌شوند، به‌صورت خودکار تراکنش‌ها را مورد بررسی قرار داده و در مورد آن‌ها به اجماع می‌رسند.

بنابراین، فرایند استیکینگ یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال است که نسبت به ماینینگ پیچیدگی کمتری دارد و شما می‌توانید این سرمایه‌گذاری را ازطریق بسیاری از کیف پول‌ها و صرافی‌های رمزارزی انجام دهید. برای مثال، کیف پول نرم‌افزاری تراست ولت به شما اجازه می‌دهد تا توکن ATOM را در شبکه کازماس (Cosmos) سهام‌گذاری کنید و کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال داشته باشید. اگر به این شیوه کسب درآمد غیرفعال از کریپتو علاقه دارید، مقاله زیر برای شما مناسب است.

در این مورد بخوانید: 12 بهترین پلتفرم استیکینگ کریپتو با بیشترین نرخ سود

لِندینگ (lending)

وام‌دهی یا لِندینگ یکی دیگر از شیوه‌های کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال است. در سال‌های اخیر، پلتفرم‌های متعددی ایجاد شده‌اند که از فرایند وام‌دهی بانکی تمرکززدایی می‌کنند. این پلتفرم‌ها که بر اساس قراردادهای هوشمند بنا شده‌اند، به کاربران اجازه می‌دهند تا وام رمزارزی دریافت کنند. همچنین، سرمایه‌گذاران نیز می‌توانند رمزارزهای خود را ازطریق این پلتفرم‌ها به وام‌گیرندگان ارائه دهند و بهره آن را به دست آورند.

وام‌دهی در بین کاربران ارز دیجیتال محبوبیت زیادی دارد. شما می‌توانید ازطریق پلتفرم‌هایی، مانند کوکوین (KuCoin) و کریپتو دات‌کام (Crypto.com)، رمزارزهای خود را به استخرهای نقدینگی وام قرض بدهید و سپس، اصل پول و بهره آن را دریافت کنید. همچنین، پلتفرم‌هایی، مانند کامپاند فایننس (Compound Finance)، علاوه‌بر بهره وام، با توکن‌های حاکمیتی خود نیز به شما پاداش‌هایی مضاعف را ارائه می‌دهند.

ییلد فارمینگ (Yield-Farming): از دیگر راه‌های کسب درآمد غیرفعال از کریپتو

ییلد فارمینگ یکی از جدیدترین روش‌های کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال است که سعی می‌کند تا بازدهی سالانه شما را به حداکثر برساند. بنابراین، ییلد فارمینگ شامل چندین فرایند پیچیده تأمین نقدینگی در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (Defi) است که درآمدزایی بیشتری را برایتان به ارمغان می‌آورند. در این شیوه، شما باید توکن‌های خود را با استخرهای نقدینگی پلتفرم‌های دیفای به اشتراک بگذارید. گاهی درآمد غیرفعال از کریپتو با ییلد فارمینگ شامل همان وام‌دهی رمزارزی است.

در بعضی مواقع نیز شما کیف پول خود را به یک صرافی غیرمتمرکز متصل می‌کنید. در این روش، همچنان توکن‌ها در کیف پولتان قرار دارند، اما شما با ایجاد نقدینگی برای استخرهای جفت‌ارزهای صرافی مورد نظر، سرعت معاملات را برای کاربران بالاتر برده‌اید. در نتیجه، به‌خاطر کمک به بهبود عملکرد صرافی، پاداش دریافت خواهید کرد. برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال با ییلد فارمینگ، می‌توانید از پلتفرم‌های یونی سواپ (Uniswap)، پنکیک سواپ (Pancakeswap) و سوشی سواپ (Sushiswap) استفاده کنید.

توکن‌های سودده (Dividend  tokens)

برخی از توکن‌ها برای کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند. این توکن‌ها که سودده نامیده می‌شوند، شباهت زیادی به سهام شرکت‌ها دارند. به‌ این صورت که شما با خرید آن‌ها، علاوه‌بر کسب سود از افزایش قیمتشان، بازدهی دوره‌ای نیز به دست می‌آورید. برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال در این روش، کافی است که چنین توکن‌هایی را بخرید و از آن‌ها نگهداری کنید. البته میزان سودآوری شما بستگی به پلتفرم ارائه‌دهنده توکن دارد.

برای مثال، پلتفرم آسندکس (AscendEX) توکن سودده ASD را ارائه داده که سود سهام این شرکت را در اختیار کاربران می‌گذارد. همچنین، پلتفرم کوکوین (KuCoin) برای توکن KCS، درآمد غیرفعال از کریپتو ارائه می‌دهد.

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFTs)

ان‌اف‌تی‌ها نوعی توکن هستند که منحصربه‌فرد بوده و در حکم سند مالکیت یک دارایی دیجیتالی به حساب می‌آیند. اگرچه این توکن‌ها بیشتر توسط هنرمندان، کلکسیونرها و گیمرها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما برخی از نمونه‌های آن‌ها امکان کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کنند. برای مثال، شما می‌توانید ازطریق پلتفرم reNFT، ان‌اف‌تی‌های خود را برای مدتی معین به سایر کاربران قرض بدهید و ازاین‌طریق، درآمد غیرفعال از کریپتو به دست آورید. معمولاً این ان‌اف‌تی‌ها توسط گیمرها اجاره می‌شوند و در محیط بازی‌های بلاکچینی به کار می‌روند. همچنین مقاله زیر به شما کمک خواهد کرد تا بهترین بازارها جهت خرید و فروش ان اف تی را بشناسید.

در این مورد بخوانید: بهترین بازارهای NFT کدامند؟ (10 بازار برتر)

کسب درامد غیرفعال در بازار رمزارزها

برنامه‌های وابسته به کریپتو (Crypto affiliate programs)

نرم‌افزارها و پلتفرم‌های متعددی وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند تا با تبلیغ محصولات و خدماتشان، درآمد به دست آورید. فرض کنید که شما یک بلاگر هستید و در یک ویدئوی یوتیوب، مخاطبان خود را دعوت می‌کنید تا ازطریق رفرال کد شما در یک صرافی عضو شوند. در این صورت، هربار که آن افراد به معامله در آن صرافی بپردازند، شما نیز درآمد غیرفعال از کریپتو به دست می‌آورید. برای مثال، اگر شخصی با دعوت شما، از پلتفرم «کوین لجر» (CoinLedger) گزارش مالیاتی رمزارزی خریداری کند، ۲۵ درصد از کارمزد این فرایند به حساب شما واریز خواهد شد.

بازی‌ برای کسب درآمد (Play-to-earn games)

با پیدایش فناوری بلاکچین، بازی‌های زیادی نیز در این حوزه پدید آمدند که به گیمرها سود رمزارزی ارائه می‌دهند. در این بازی‌ها، شما با گذراندن مراحل مختلف، پاداش می‌گیرید. ازاین‌طریق، این بازی‌ها توانسته‌اند که سرگرمی را با درآمدزایی ترکیب کنند. البته برخی از افراد، بازی‌کردن را روشی برای کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال به حساب نمی‌آورند؛ چراکه به‌هرحال برای به‌دست‌آوردن این پاداش‌ها، باید کاری انجام دهید. در این زمینه، شما می‌توانید از بازی‌های جذابی، مانند «اکسی اینفینیتی» (Axie Infinity)، استفاده کنید.

انتخاب پلتفرم برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال

انتخاب یک پلتفرم برای کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال باید با دقت زیادی انجام شود؛ چراکه برخی از تبهکاران با وعده سودهای زیاد، قصد سرقت دارایی‌های شما را دارند. همچنین، هرکدام از انواع پلتفرم‌ها مزایا و معایب خاص خود را داشته و باید به‌دقت مورد بررسی قرار گیرند. در این زمینه، حتماً به نکات زیر توجه کنید:

  • متمرکز یا غیرمتمرکز: پلتفرم‌های متمرکز و غیرمتمرکز زیادی برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال وجود دارند. اصولاً پلتفرم‌های متمرکز کمتر در معرض هک قرار دارند؛ اما اگر این پلتفرم‌ها به‌هردلیلی نابود شوند، ممکن است که دارایی شما نیز از بین برود. در عوض، پلتفرم‌های غیرمتمرکز بیشتر در خطر هک هستند، اما ازآنجایی‌که رمزارزها در کیف پول شما ذخیره شده‌اند، از بین نخواهند رفت.
  • شهرت و اعتماد: همیشه پیش از اقدام به سرمایه‌گذاری برای کسب درآمد غیرفعال از کریپتو، به شهرت پلتفرم توجه داشته باشید. شهرت یک پلتفرم و برخورداری از یک جامعه قدرتمند، برای سرمایه‌گذاران اطمینان بیشتری را به‌همراه خواهد داشت.
  • کسب دانش: ییلد فارمینگ، استیکینگ و وام‌دهی روش‌های بسیار خوبی برای کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال هستند؛ اما بسیاری از آن‌ها برای استفاده مبتدیان طراحی نشده‌اند. بنابراین، پیش از اینکه به‌سراغ یک پلتفرم یا پروتکل بروید، باید مطمئن شوید که کار با آن را به‌طور کامل یاد گرفته‌اید و فرایند ایجاد درآمد غیرفعال از کریپتو را به‌خوبی درک کرده‌اید.
  • سرمایه‌گذاری محافظت‌شده: بسیاری از پلتفرم‌های متمرکز روشی را به‌عنوان سرمایه‌گذاری‌های محافظت‌شده (Principal-protected investments) ارائه می‌دهند. در این روش، فارغ از نوسانات بازار، شما همچنان حداقل بازدهی تعیین‌شده را دریافت خواهید کرد و با کاهش ارزش سرمایه، مشکلی برای سرمایه‌گذاری‌تان پیش نمی‌آید.

آیا درآمد غیرفعال از کریپتو شامل مالیات می‌شود؟

کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال در اغلب کشورهای جهان شامل مالیات می‌شود. اگرچه در این رابطه هنوز قوانین شفافی وجود ندارند؛ اما شما باید به این موضوع توجه داشته باشید و میزان درآمد خود را به‌دقت یادداشت کنید تا در صورت نیاز، بتوانید اظهارنامه مالیاتی دقیقی را ارائه دهید. در کشور ایران نیز قوانینی برای مالیات استخراج ارز و معامله‌گری تعیین شده‌اند؛ به همین خاطر، افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، باید حتماً مالیات درآمد خود را مد نظر قرار دهند.

کسب درآمد غیرفعال از ارز دیجیتال

خلاصه کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال با اینوکس

روش‌های گوناگونی برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال وجود دارند که ما در این مقاله از اینوکس، آن‌‌ها را برای شما شرح دادیم. انتخاب روش مناسب برای درآمدزایی از این حوزه، باید با توجه به میزان سرمایه، دانش فنی، ریسک‌پذیری و روحیات شما انجام شود. ازاین‌رو، پیش از اقدام برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال، حتماً دانش خود را در مورد روش‌های مختلف سودآوری افزایش دهید و سعی کنید تا زیرساخت‌ها و فرایندهای صنعت کریپتو را به‌خوبی بشناسید تا عملکرد بهتری در هنگام سرمایه‌گذاری داشته باشید. فراموش نکنید که وعده‌های کسب سودهای زیاد، خطرات بیشتری را برای شما در پی خواهند داشت و یک پلتفرم معتبر، فقط بازدهی معقولی را به شما ارائه می‌دهد.

سوالات متداول

کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال چیست؟

به روش‌هایی مانند استیکینگ، ییلد فارمینگ، ماینینگ و… که بدون نیاز به فعالیت خاصی، برای شما سودآوری می‌کنند، کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال گفته می‌شود.

میزان سود کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال چقدر است؟

تعیین میزان درآمد غیرفعال از کریپتو به نوع سرمایه‌‌گذاری، پلتفرم و نوع توکن بستگی دارد. اصولاً هرچه یک رمزارز باسابقه‌تر و قابل اعتمادتر باشد، سود کمتری را به کاربران ارائه می‌دهد.

کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال چه ریسک‌هایی دارد؟

ریسک‌های انحلال پلتفرم، کاهش قیمت دارایی، هک، کلاهبرداری و… در زمینه کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال وجود دارند و شما باید با انجام تحقیقات گسترده و کسب دانش کافی، وارد این حوزه شوید.

بهترین کیف پول برای کسب درآمد غیر فعال از ارز دیجیتال چیست؟

انتخاب یک کیف پول به روش کسب درآمد غیر فعال از ارزهای دیجیتال بستگی دارد. بااین‌حال، معمولاً ولت‌های تراست ولت، متامسک و کوین بیس در این زمینه بیشتر به کار می‌روند.

Source
investopediakoinlycoinledger

سارا موسوی

تجربه من در نگارش محتوا این امکان را به من داده که مفاهیم پیچیده دنیای رمزارزها را به زبانی ساده و قابل‌فهم برای همه تبدیل کنم. من باور دارم که آگاهی‌بخشی و آموزش در این حوزه، می‌تواند مسیر کاربران بازار کریپتو را امن‌تر، موفقیت‌آمیزتر و پرسودتر نماید. با هر مطلبی که می‌نویسم، هدف من این است که اطلاعات به‌روز و تحلیل‌های دقیق بازار رمزارزها را با کاربران به اشتراک بگذارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

Back to top button